Mesto privítalo zástupcov z juhofrancúzskych mikroregiónov

26.11.2007 Stropkov

Stropkov 26. novembra (TASR) - Jedenásť zástupcov z juhofrancúzskych mikroregiónov združených v Departmente Horné Pyreneje navštívilo počas uplynulého víkendu mesto Stropkov.
Reprezentácia departmentu navštívila Prešovský kraj už po štvrtý raz s cieľom nadviazať nové kontakty pre rozvoj spolupráce v oblasti cestového ruchu a priemyslu. Ako uviedli jeho zástupcovia, ich územie sa podobá územiu Prešovského samosprávneho kraja. Za jeho pozitíva označili jeho prírodný potenciál, kúpeľníctvo, priestor pre zimné športy a pod. \"Za jednu z ciest ako nadviazať spoluprácu medzi regiónmi označil radný Generálnej rady Horné Pyreneje Bernard Verdier spoznávanie regiónu a jeho pochopenie, \" uviedol dnes pre TASR hovorca Mestského úradu v Stropkove Imrich Makó.
Zástupcovia departmentu Stropkovčanom prezentovali svoje skúsenosti v oblasti cestového ruchu a budovania zimných stredísk, prípravy rôznych projektov a pod. Vyzdvihli dobré pracovné vzťahy s poslancami prešovského vyššieho územného celku a ocenili spoluprácu s profesionálnymi pracovníkmi v oblasti cestového ruchu, ale aj slovenskú prívetivosť a pohostinnosť. \"Myslím si, že práve táto charakteristická črta by vám mohla otvoriť dvere k novým a zaujímavým trhom, \" povedal Verdier.
 

Vyberte región